Basisbereiding brood.

- Vul de deegkom als volgt: eerst water, dan meel, dan de andere   ingrediŽnten en als laatste het gist.
- Kneed alles tot een soepel deeg.
- Laat 30 a 45 minuten rijzen op een warme tochtvrije plaats.
- Kneed nog een keer kort.
- Blik invetten met boter of olie en bestuiven met meel.
- Doe het deeg op de gewenste plaats (op de plaat, in het blik enz) met de eventuele naden naar beneden.
- Laat nog een keer rijzen op een warme tochtvrije plaats.
- Het principe van rijzen is: hoe koeler de plaats, hoe langzamer het rijst.
- Oven voorverwarmen op Ī 220 graden. Bij een heteluchtoven 200 ml water onder in de oven doen( in de braadslee of zo).
- Brood bakken in ongeveer 30- 40 minuten, het is klaar als het hol klinkt als je er op klopt.
- Brood laten afkoelen uit het blik, op een rooster.